Castellano
Twitter facebook Youtube
Fes-te admirador del vi Català i rebràs el nostre butlletí!


Cercador




Enoticket
Experiències Vins de Catalunya
Cuina Catalana
Vinaralia

II Marató del Priorat

  • Del 03/10/2015 al 03/10/2015

  • La Marató del Priorat amplia en aquesta segona edició recorregut, incloent el pas pel municipi prioratí de la Vilella Alta. Cal recordar que la iniciativa va néixer amb la intenció de promoure turísticament el Priorat d’una manera lúdica i amb la pràctica de l’esport. - See more at: index.html?not=la-ii-marat-del-priorat-amplia-recorregut-i-aspira-a-reunir-ms-participants&id=2349#sthash.1Ew0qaSL.dpuf

  • Més informació

L’ESPAI DEL VI CATALÀ OBRE LES SEVES PORTES PER A FORMAR EXPERTS EN VI DEL PAÍS

  • Del 01/09/2015 al 19/12/2015

  • El proper 3 d’octubre arrencarà la primera edició de l’Espai del Vi Català, una formació complementària que neix amb el propòsit d’impartir coneixements específics i en profunditat dels vins que s’elaboren a Catalunya, amb l’objectiu de donar resposta a una creixent demanda de vi català per part del consumidor final. Els darrers estudis mostren un augment del consum del vi català a restauració i també en la venda al detall. Per a fer front a aquesta demanda, es necessita un ‘exèrcit’ de professionals, experts en el vi català, que esdevinguin prescriptors a botigues especialitzades, restauració i distribució. Les inscripcions es poden fer a través del web www.espaidelvicatala.cat

     

    Les sessions de l’Espai del Vi Català s’impartiran al Foro Club, on els alumnes també podran fer pràctiques d’elaboració de cartes de vins catalans, i aprofundiran sobre les varietats de raïm autòctones així com les varietats internacionals més implantades al territori, la producció de vi al món cooperatiu, les denominacions d’origen catalanes, l’elaboració de vins sense sulfits, la prescripció i els maridatges, entre d’altres aspectes. La proposta formativa, coordinada per Miguel Figini i amb l’assessorament en els continguts de Jaume Àrboles i Ramon Roset, compta a més amb el suport de la Denominació d’Origen Catalunya.

     

    El curs està estructurat en 44 hores lectives -24 hores de contingut teòric i 20 hores més de sessions pràctiques- en les que es tastaran al voltant de 120 a 150 vins. L’equip de professors està format per reconeguts professionals del sector, grans actors del món del vi català com ara Josep Buján, enòleg i director tècnic de Freixenet; René Barbier, fundador de Clos Mogador; Carles Andreu, fundador de Caves Carles Andreu, Toni Alcover, enòleg i president de la DOQ Priorat fins a aquest any, Joan Asens d’Orto Vins o Xavier Pié, viticultor i president de la DO Catalunya, entre molts d’altres.

     

    Però l’Espai del Vi Català no està dissenyat només per als professionals de la venda de vins, de la restauració i els prescriptors del mercat local, també contempla alguns tallers oberts al públic en general, on poder aprofundir sobre els formatges artesans catalans (a càrrec del sumiller expert en formatges Ramon Rosset) o el vermut, un dels productes tradicionals que han ressorgit amb més força en els darrers temps, a càrrec d’en Josep Sucarrats (director de la Revista Cuina i co-autor de Teoria i pràctica del Vermut).

     

    Barcelona, 1 de setembre de 2015

  • Veure PDF
  • Més informació

41a FESTA DE LA VEREMA D’ALELLA (2015)

  • Del 07/09/2015 al 04/10/2015

  • 41a FESTA DE LA VEREMA D’ALELLA (2015)

     

     

    DIMECRES 9 DE SETEMBRE

     

    20 h Classe magistral de tast de vins La Naturalitat en el vi amb Carlos Puñet

    Inscripcions: Oficina de Turisme

    Lloc: Can Lleonart

     

     

    DIJOUS 10 DE SETEMBRE

     

    20 h Classe magistral de tast de vins Tast a colors amb Montse Velasco

    Inscripcions: Oficina de Turisme

    Lloc: Can Lleonart

     

    DIUMENGE 13 DE SETEMBRE

     

    10 h Plantada de Gegants

    23a trobada de colles geganteres. Amb la participació dels gegants dels municipis d’Alella, Cabrils, Dosrius, El Masnou, Gegants de l’Agrupacio de Colles Geganteres de Catalunya, La Llacuna, Les Borges Blanques, Palafolls, Perpinyà, Port de la Selva, Premia de Dalt, Sant Andreu de Palomar, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Fost de Campsentelles, Sant Joan Despí, Teià i Tordera.

    Lloc: Avinguda de Sant Josep de Calassanç (Passeig de la Riera Coma Clara)

     

    12 h Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella

    Recorregut: Avinguda de Sant Josep de Calassanç, Les Heures, Torrent Vallbona, Santa Eulàlia, Balmes, Plaça de l’Església, Rector Desplà, Plaça de l’Ajuntament, Empedrat del Marxant, Rambla d’Àngel Guimerà (per la calçada), Plaça dels Germans Lleonart, Riera Principal i final a la Plaça d’Antoni Pujadas.

  • Més informació

VI SETMANA DEL VI DO ALELLA

  • Del 07/09/2015 al 04/10/2015

  • VI SETMANA DEL VI DO ALELLA

    Del 18 de setembre al 4 d’octubre

     

    DIVENDRES 18 DE SETEMBRE

    19h ÀMBIT CULTURAL DEL CORTE INGLÉS DEL PORTAL DE L’ÀNGEL (Barcelona)

    Acte inaugural. Xerrada: DO Alella: singularitat i qualitat

    A càrrec d’Oriol Artigas, viticultor i professor al CFGS de Màrqueting i Publicitat del Vi que s'imparteix a l'INS Alella. Vegeu requadre a l’inici d’aquest programa d’activitats.

    En acabat, petit tast de vins dels diferents cellers de la DO Alella.

    Gratuït.

     

    21h ANTIGUES ESCOLES FABRA Alella

    Wine cocktails DO Alella

    Hi ha moltes maneres de gaudir del món del vi. Aquest taller en proposa unes quantes de ben originals perquè els joves de 18 a 30 anys s’hi familiaritzin de manera senzilla i desacomplexada de la mà de la tastadora ITQI Eli Vidal.

    Preu: 3 euros. Cal fer inscripció.

     

    Nit ESPAI GASTRONÒMIC LA PEROLA Sant Antoni de Vilamajor

    Sopar maridatge amb música en viu

    Menú degustació maridat amb una copa de Marquès d’Alella Pansa Blanca i amenitzat amb música en viu. Menú: Carpaccio de bisó europeu amb gelat de soja. Peix del dia del mediterrani amb cremós de carbassó al puré d’eddo i reducció de Marquès d’Alella Pansa Blanca. Melós de porc al puré de patata ratté, salsa de múrgoles i una escalunya amb regalèssia. Te matcha, xocolata blanca al rom i gelat de violeta. Menú subjecte a canvis en funció del producte de mercat.

    El mateix menú també estarà disponible tots els migdies mentre duri la Setmana del Vi DO Alella.

    Preu: 28 euros. Cal fer reserva.

     

    22h VINS I DIVINS El Masnou

    Maridatge a tres bandes: vi+música+tapa

    Música en directe i servei de tapes maridades amb un vi blanc, un rosat i un negre de la DO Alella.

    Preu (tapa + vi): 5 euros

     

    DISSABTE 19 DE SETEMBRE

    Tot el dia CELLERS DE MATARÓ

    Degustació de vins DO Alella

    Les vinateries Cellers Monserrat, Celler Castellví, Can Monserrat i Vins Santi oferiran, al llarg de tot el dia, degustacions de vins de la DO. A més, tots quatre comerços oferiran un 10% de descompte en la compra de qualsevol producte DO Alella entre el 18 de setembre i el 4 d’octubre.

     

    10h CELLER DE LES AUS (Alta Alella) Alella

    Ioga, ocells i vins naturals

    Taller de ioga que proposa la recerca de les sinèrgies entre l’energia que es desprèn de les vinyes, les melodies dels ocells, el moviment de les papallones del Parc i la necessitat de trobar de nou les nostres arrels. En acabat, caminada per les vinyes en companyia de Jordi Ribas, fotògraf i ornitòleg, per observar l’abeurador del celler i conèixer els ocells que freqüenten les vinyes d’Alta Alella. A continuació, visita al nou Celler de les Aus i degustació de vins sense sulfurós amb vistes al mar, les vinyes i Barcelona.
    Preu: 25 euros. Cal fer inscripció.

     

    De 12 a 14.30h EL REBOST DELS SENTITS El Masnou

    Degustació de vins del celler Alella Vinícola

    Degustació dels vins Marfil Clàssic i Marfil Negre Criança. A càrrec d’Enric Espinosa.

    Gratuït.

     

    17.30h EL CULLEROT El Masnou

    Taller de tapes per a petits xefs

    Activitat infantil de cuina per als més menuts. Tapes i entrants on el most de raïm juga un paper especial.

    Preu: 18 euros. Cal fer inscripció.

     

     

    18h CAN MANYÉ Alella

     

    Nit de la pansa blanca

    Partint d'aquest títol suggeridor, perquè la nit sempre ofereix una gran càrrega d'estímuls, i centrant-la amb la varietat de raïm avui més pròpia de la Denominació d'Origen Alella, la Nit de la Pansa Blanca proposa una sèrie d’activitats culturals i vinícoles que es desenvoluparan al llarg del vespre-nit. Perquè la Nit de la Pansa Blanca neix amb la voluntat de prestigiar els nostres vins, singularitzar-los, combinant formació i divulgació amb hedonisme, creació artística i espai lúdic. Perquè el món del vi és un fet cultural.

    De 18 a 20h Tast de vins de Pansa blanca singulars dels cellers de la DO Alella.Conduit per Oriol Artigas, enòleg i professor del cicle formatiu de grau superior de gestió comercial i màrqueting de l'Institut d'Alella. Per descobrir la versatilitat d’aquesta varietat de raïm. Preu: 10 euros. Cal fer inscripció.

    De 20 a 21h Actuació de la Bandabòlit de Tiana al pati de Can Manyé, tot tastant alguns vins de pansa blanca dels cellers de la DO Alella. Tocar. Improvisar. Bellugar. Passar-s'ho bé. I, sobretot, fer que la gent s'ho passi bé. Una festa sonora. Això és la bandabòlit, una agrupació d'instruments de vent i percussió que toca pels carrers, places, boscos. A l'espai públic, confonent-se amb la gent. Amb vosaltres. Gratuït.

    De 21.30 a 22.30h El banquet de l'Odissea, per Joma (primera sessió).  De 23h a 24h El banquet de l'Odissea, per Joma (segona sessió). Proposta que se situa entre la performance i la poesia visual: els participants en el Banquet de l'Odissea, regat amb vi de pansa blanca entren a Can Manyé i es troben un espai teatralitzat per a dur a terme un singular banquet artístic i literari al voltant del tema homèric i uns plats a demanar: Filat agredolç de Penèlope, Beuratge reconstituient de Circe, La dieta d’algues d’Ulisses a la deriva, L’escuma irada de Posidó… Aleshores Joma, l’artista i il·lustrador,  pren nota de la tria i tot seguit comença a plasmar sobre les tovalles el plat que cada comensal ha demanat. Art en directe. Preu: 10 euros. Cal fer inscripció

    21h CELLER QUIM BATLLE Tiana

    Harmonies eròtiques sota els estels

    Suggeridora sessió de maridatge gastronòmic amb textos eròtics, llegits pel rapsoda Mark Ullod, i les harmonies amb vins del celler Quim Batlle a càrrec de la sommelier Rosa Vila.

    Preu: 28 euros. Cal fer inscripció.

     

    DIUMENGE 20 DE SETEMBRE

     

    9.30h CELLER BOUQUET D’ALELLA Alella

    Esmorzar de verema

    Tallada de raïm a la vinya seguit d’un esmorzar típic de verema preparat pel restaurant Can Major (Montmeló), acompanyat de vins Bouquet d’Alella. L’activitat inclou la visita al celler.

    Preu: 25 euros. Cal fer inscripció

     

    10h CAN LLEONART Alella

    Xerrada-sortida: Les masies del vi

    Fins el moment de la creació de la cooperativa Alella Vinícola, l’any 1906, la major part dels alellencs dedicaven la seva vida al conreu de la vinya. Cada família es feia al vi a casa seva. Avui, encara en són testimonis els cellers que es conserven a les masies del municipi.  Breu xerrada a Can Lleonart i recorregut, de la mà de l’arquitecte Salvador Ribas, per diverses masies, per conèixer la història del vi que s’hi feia fa més de cent anys.

    Gratuït. No cal fer inscripció

     

    12h MASIA CAN SALA Montornès del Vallès

    Trepitjada de raïm tal com es feia abans

    La masia Can Sala conjuga tradició, festa, gastronomia i difusió de la cultura del vi. Per a l’ocasió, proposa una trepitjada de raïm tal com ho feien abans els hereus i les pubilles. Durant tot el dia es podrà gaudir de l’entorn de Can Sala envoltats de vinyes i dels animals de la seva granja. A més, els nens podran fer la volta amb poni i amb carro. La “dura” feinada culminarà amb un bon dinar ben regat, per als més grans amb vi Pansa Blanca (Alta Alella).

    Preu: 29 euros (adults) i 19 euros (nens). Cal fer reserva.

     

    12h MUSEU DE L’ESTAMPACIÓ Premià de Mar

    Visita especial: El vi laietà dels romans

    Visita a l’exposició d’arqueologia del MEP i el Museu Romà, tot copsant el desenvolupament de la producció del vi i el seu comerç a les nostres contrades en època romana entre els segles II aC i VI dC. En acabat, se servirà una copa de vi DO Alella.

    Gratuït. Cal fer inscripció a museuroma@premiademar.cat o al 93 752 91 97

     

    20h RESTAURANT SAULÓ Vallromanes

    Tapes DO Alella

    Degustació de quatre tapes (Tàrtar de salmó amb maduixes i mango, tonyina vermella amb salsa japonesa amb wok de verduretes, cruixent de botifarra amb ceba confitada i brie i broqueta de xai regada amb salsa de dàtils) maridades amb 4 vins DO Alella. Harmonies explicades en directe pel sommelier Aleix Garcia.

    Preu: 20 euros. Cal fer reserva.

     

    DILLUNS 21 DE SETEMBRE

    21h ESPAI DI.VI Alella

    Tast de pa amb vi i sucre

    No fa pas tants anys que era ben comú que, a l’hora de berenar, els menuts de la casa mengessin pa amb vi i sucre. Amb la sommelier Rosa Vila, recordarem aquells temps i ens sorprendrem apreciant una colla de matisos tot combinant el pa i el sucre amb diferents vins de la DO Alella.

    Preu: 5 euros. Cal fer reserva.

     

    DIMARTS 22 DE SETEMBRE

    20h MUNDI VINOTECA Vilanova del Vallès

    Tast de vins DO Alella

    Sessió d’introducció al tast de vins i, a continuació, tast de diversos vins de la DO Alella. A càrrec de Jordi Pujolràs, enòleg.

    Preu: 5 euros. Cal fer inscripció.

     

    DIMECRES 23 DE SETEMBRE

    21h PARC ARQUEOLÒGIC CELLA VINARIA (CAT) Teià

    Maridatge de vins amb xocolates

    Sessió de maridatge de cinc vins de diversos cellers de la DO Alella amb cinc xocolates de qualitat. A càrrec de Carlos Puñet, sommelier.

    Preu: 10 euros. Cal fer inscripció a info@cella-vinaria.cat

     

    21h VINS I DIVINS El Masnou

    Taller de tapes DO Alella

    Taller de tapes saludables fetes amb productes de proximitat a càrrec de la cuinera Gavina i posterior maridatge amb un vi de la DO Alella

    Preu: 22 euros. Cal fer inscripció.

     

    DIJOUS 24 DE SETEMBRE

    19h SORLI EMOCIONS Vilassar de Dalt

    Tast de vins DO Alella maridats amb formatges catalans

    Tast de cinc vins (Galàctica 2012, Viognier 2013 i Perfum de Pansa 2010 – Marquès d’Alella- i Marfil Clàssic 2014 i Marfil Sec 2014 –Alella Vinícola-) maridats amb formatges catalans. A càrrec del sommelier Jordi Llamosí.

    Preu: 25 euros. En finalitzar el taller, es lliurarà un xec-descompte de 25 euros per comprar vins DO Alella al celler de Sorli Emocions. Cal fer inscripció a taller@sorliemocions.cat

     

    20h CELLER JORDANA Alella

    Tast de formatges i vins de Bouquet d’Alella

    Tast de quatre formatges catalans maridats amb quatre vins del celler Bouquet d’Alella.

    Preu: 10 euros. Cal fer inscripció.

     

    DIVENDRES 25 de SETEMBRE

    20 h TEATRE AUDITORI Llinars del Vallès

     Tast de vins DO Alella amb concert - espectacle teatral.

    La cançó dels deportats, la novel·la de Teresa Pous, es dramatitza i es converteix en espectacle. Un relat commovedor d’Alfred Gerhardt, un cirurgià català de pare alemany obligat a lluitar amb l’exèrcit alemany durant la Segona Guerra Mundial i que va ser fet presoner pels russos. A continuació, tast de vins DO Alella a càrrec del sommelier Xavier Bassa.

    Preu: 10 euros. Entrades a la venda a www.teatreauditorillinars.cat a partir de l’1 de setembre

     

    21h GASTROBAR ORFILA El Masnou

    Sopar de tapes i vins Orfila&Artigas

    Un jove cuiner i un jove productor de vins DO Alella units per a l’ocasió. Xavier Orfila prepararà i explicarà vuit tapes diferents i Oriol Artigas les maridarà amb quatre dels seus vins. Un sopar per comentar, no només amb els companys de taula, sinó també amb els seus autors.

    Preu: 25 euros. Cal fer reserva.

     

    Nit ESPAI GASTRONÒMIC LA PEROLA Sant Antoni de Vilamajor

    Sopar maridatge amb música en viu

    Menú degustació maridat amb una copa de Marquès d’Alella Pansa Blanca i amenitzat amb música en viu. Menú: Carpaccio de bisó europeu amb gelat de soja. Peix del dia del mediterrani amb cremós de carbassó al puré d’eddo i reducció de Marquès d’Alella Pansa Blanca. Melós de porc al puré de patata ratté, salsa de múrgoles i una escalunya amb regalèssia. Te matcha, xocolata blanca al rom i gelat de violeta. Menú subjecte a canvis en funció del producte de mercat.

    El mateix menú també estarà disponible tots els migdies mentre duri la Setmana del Vi DO Alella.

    Preu: 28 euros. Cal fer reserva

     

    22h

    VINS I DIVINS El Masnou

    Maridatge a tres bandes: vi+música+tapa

    Música en directe i servei de tapes maridades amb un vi blanc, un rosat i un negre de la DO Alella.

    Preu (tapa + vi): 5 euros

     

    DISSABTE 26 DE SETEMBRE

    5h VINYA TESTIMONIAL Alella

    Verema nocturna i esmorzar de verema

    Recreació d’una part central de la verema: la recollida del raïm. Trobada a la vinya testimonial de Can Magarola de matinada per recollir, amb la frescor, el nostre raïm. Cal portar cistell i tisores. A continuació, tast de vins entre vinyes: So de Masia Can Roda Pansa Blanca - Muscat i AA Parvus Syrah (Alta Alella) amb arengades, pa, olives, raïm i botifarra. Activitat adreçada a majors de 18 anys.

    Preu: 6 euros. Cal fer inscripció a l’Oficina de Turisme d’Alella (93 555 46 50)

     

    Tot el dia CELLERS DE MATARÓ

    Degustació de vins DO Alella

    Les vinateries Cellers Monserrat, Celler Castellví, Can Monserrat i Vins Santi oferiran, al llarg de tot el dia, degustacions de vins de la DO. A més, tots quatre comerços oferiran un 10% de descompte en la compra de qualsevol producte DO Alella entre el 18 de setembre i el 4 d’octubre.

     

    11h CELLER ROURA Alella

    Visita al celler Roura

    Visita al celler Roura, situat al bell mig de la vall de Rials i envoltat de vinyes per aprendre com s’hi produeixen els vins. En acabat, tast de productes del celler.

    Gratuït. Cal fer inscripció.

     

    De 12 a 14.30h EL REBOST DELS SENTITS El Masnou

    Degustació de vins del celler Roura

    Degustació dels vins Pansa Blanca Xarel·lo i Coupage. A càrrec d’Enric Espinosa.

    Gratuït.

     

    12.30h CAN LLEONART Alella

    Mostast (Tast infantil)

    Taller adreçat a infants entre 4 i 12 anys per jugar i explorar els gustos (dolç, àcid, salat i amarg) a través del most. Taller didàctic amb jocs i manualitats a càrrec de la pedagoga i tastadora ITQI, Eli Vidal.

    Preu: 3 euros. Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme d’Alella (93 555 46 50)

     

    19h CELLER CAN RODA Santa Maria de Martorelles

     

    Jazz entre vinyes

    Concert de jazz amb Iryna Parr Like Chocolate & All That Jazz. Durant l’acte es tastaran vins del celler acompanyats d’un aperitiu.

    Preu: 25 euros. Cal fer reserva.

     

    20h MERCAT MUNICIPAL Alella

    Tast al mercat amb DO Alella i música en directe

    Tast dels productes habituals que ofereixen les diferents parades del mercat municipal acompanyats de vins de la DO Alella. Amb música en directe.

    Preu: Entre 1,5 i 3 euros la tapa; 2,5 euros la copa.

     

    20h PARC ARQUEOLÒGIC CELLA VINARIA (CAT) Teià

    Taller de maridatge de vins DO Alella i perfums

    Original taller, a càrrec de la perfumista Irene Gisbert, que proposa el maridatge de diversos vins DO Alella amb perfums Ainea, de Teià.

    Preu: 5 euros. Cal fer inscripció a Irene@ainea.es

     

    DIUMENGE 27 DE SETEMBRE

    10h CELLER MARQUÈS D’ALELLA Santa Maria de Martorelles

    Esmorzar de forquilla entre vinyes

    Visita a la masia del segle XVIII Can Matons, seu del celler Marquès d’Alella, complementada amb un bon esmorzar de forquilla acompanyat de vins del celler elaborats amb la varietat pansa blanca.

    Preu: 23 euros.

     

    A partir de les 12h

    RESTAURANT EL PALLER Premià de Mar

    Aperitiu DO Alella a l'antic celler de la masia

    Aperitiu entre enormes bótes de vi centenàries consistent en patates, olives, fuet, daus de formatge, pa amb tomàquet i una copa de Marfil Clàssic (Alella Vinícola). 

    Preu: 4,50 euros.

    Dinar opcional. Menú: Amanida de tomàquet, brie i codony amb vinagreta de mel. Botifarra casolana i mitjanes de xai amb mongetes del ganxet i una copa de Marfil Clàssic. Pa torrat i all i oli i coca del Paller.

    Preu 25 euros. Cal fer reserva

     

    Migdia

    CELLER JORDANA Alella

    Pernil & pansa

    Vine a fer l’aperitiu al Celler Jordana i tasta una tapa de pernil ibèric tallat a mà, amb una copa de vi blanc de pansa blanca DO Alella per només 4 euros.

     

    DILLUNS 28 DE SETEMBRE

    20h RESTAURANT EL PALLER Premià de Mar

    Tast de vins DO Alella i sopar. Sessió d’introducció al tast de vins i, a continuació, tast de diversos vins de la DO Alella. A càrrec de Marga Giménez, sommelier.

    I després del tast, sopar. Menú: Coca de vidre amb anxoves i escalivada. Mitjanes de xai amb patata al caliu. Coca El Paller amb moscatell de la bóta. Vi Marfil i aigua.

    Preu tast: 5 euros. Cal fer inscripció.

    Preu sopar: 15 euros. Cal fer reserva.

     

    DIMARTS 29 DE SETEMBRE

    20h ESPAI DI.VI Alella

    Tast a cegues de patates xips amb vins DO Alella

    En el moment que el vermut està més de moda que mai, aquest tast pretén demostrar que les patates xips també es poden harmonitzar amb vins. Tast comparatiu (a cegues) de patates Torres, Alfonso Torres, Corominas i altres per apreciar-ne les diferències i, a continuació, acompanyar-les de vins DO Alella.  Sessió dirigida per la sommelier Montse Velasco (La Cuina del Guinardó), premi Nas d’Or 2011.

    Preu: 5 euros. Cal fer reserva.

     

    DIMECRES 30 DE SETEMBRE

    19.30h CAN MANYÉ Alella

    Literatura amb els cinc sentits (19): Omar Khayyam

    El catedràtic de la Universitat de Barcelona Antoni M. Espadaler ens parlarà d’aquest poeta persa del vi.

    Gratuït. Cal fer reserva.

     

    DIJOUS 1 D’OCTUBRE

    19h RESTAURANT ELS GARROFERS Alella

    Harmonies km 0 amb vins DO Alella

    Sopar a base de cinc plats elaborats amb productes km 0 i maridats amb 5 vins de la DO Alella. Un cop servit cada plat, el xef dels Garrofers, Gonzalo Rivière, i la sommelier Rosa Vila explicaran als assistents tot allò que els cal conèixer sobre cada plat i cada vi per poder gaudir al màxim de l’harmonia proposada.

    Preu: 35 euros. Cal fer reserva.

     

    19h i 21h (2 passis) CINEMA LA CALÀNDRIA El Masnou

    Cinema. Un buen año

    Sinopsi: En Max Skinner (Russell Crowe), un expert en borsa, viatja des de Londres a la Provença per vendre el chateau que ha heretat del seu oncle, al qual havia estat molt unit a la seva infantesa. L’experència viscuda farà que es replantegi la vida. Una bonica història d’amor amb el vi de protagonista.

    Gratuït

     

    19h BIBLIOTECA JAUME PERICH Premià de Dalt

    Cinefòrum: Un buen año

    Sinopsi: En Max Skinner (Russell Crowe), un expert en borsa, viatja des de Londres a la Provença per vendre el chateau que ha heretat del seu oncle, al qual havia estat molt unit a la seva infantesa. L’experència viscuda farà que es replantegi la vida. Una bonica història d’amor amb el vi de protagonista. Visionat de la pel·lícula per després comentar-la entre tots els assistents amb la col·laboració del sommelier Dani Garcia. En acabat, brindis amb una copa de vi DO Alella.

    Gratuït. Cal fer inscripció.

     

    21.30h  RESTAURANT DIAGONAL Pineda de Mar

    Sopar amb exposició de pintures i gerros sobre la DO Alella

    Vichyssoise de pastanaga amb xips de carbassó, amb Signat Brut. Canaló de bacallà, espinacs i bolets amb salsa de gambes amb Raventós d’Alella Pansa Blanca. Calamars de Blanes amb ceba confitada i tomàquet amb Marquès d’Alella Allier. Costelletes de Cabrit arrebossades amb puré de carbassa, amb Sepo Negre (Marquès d’Alella). Sorbet de mandarina, amb Parxet Cuvée Dessert. Cafès o tes.

    Preu: 22,85 euros. Cal fer reserva.

     

    DIVENDRES 2 D’OCTUBRE

    21h ESPAI DI.VI Alella

    Sopar maridatge de pel·lícula

    Sopar amenitzat amb música de violoncels i projeccions audiovisuals. Plats elaborats amb productes de proximitat, acompanyats de vins de la DO Alella i el so en directe dels violoncels tocant músiques de pel·lícules.

    Preu: 33 euros. Cal fer reserva.

     

    22h VINS I DIVINS El Masnou

    Maridatge a tres bandes: vi+música+tapa

    Música en directe i servei de tapes maridades amb un vi blanc, un rosat i un negre de la DO Alella.

    Preu (tapa + vi): 5 euros

     

    Nit ESPAI GASTRONÒMIC LA PEROLA Sant Antoni de Vilamajor

    Sopar maridatge amb música en viu

    Menú degustació maridat amb una copa de Marquès d’Alella Pansa Blanca i amenitzat amb música en viu. Menú: Carpaccio de bisó europeu amb gelat de soja. Peix del dia del mediterrani amb cremós de carbassó al puré d’eddo i reducció de Marquès d’Alella Pansa Blanca. Melós de porc al puré de patata ratté, salsa de múrgoles i una escalunya amb regalèssia. Te matcha, xocolata blanca al rom i gelat de violeta. Menú subjecte a canvis en funció del producte de mercat.

    El mateix menú també estarà disponible tots els migdies mentre duri la Setmana del Vi DO Alella.

    Preu: 28 euros. Cal fer reserva

     

    DISSABTE 3 D’OCTUBRE

    Tot el dia CELLERS DE MATARÓ

    Degustació de vins DO Alella

    Les vinateries Cellers Monserrat, Celler Castellví, Can Monserrat i Vins Santi oferiran, al llarg de tot el dia, degustacions de vins de la DO. A més, tots quatre comerços oferiran un 10% de descompte en la compra de qualsevol producte DO Alella entre el 18 de setembre i el 4 d’octubre.

     

    10h CELLER MARQUÈS D’ALELLA Santa Maria de Martorelles

    Visita al celler Marquès d’Alella

    Visita a la masia del segle XVIII Can Matons, seu del celler Marquès d’Alella, per conèixer el procés de producció dels vins i tastar alguns dels productes que s’elaboren en aquestes instal·lacions.

    Preu: 8 euros

     

    12h CELLER BOUQUET D’ALELLA Alella

    Tast vertical entre vinyes

    Tast vertical de les anyades 2011, 2012, 2013 i 2014 del vi Bouquet d’A Blanc de la mà de l’enòleg i copropietari del celler, Toni Cerdà, per conèixer l’evolució d’aquest vi i descobrir les diferències entre les anyades. Tast acompanyat d’un petit aperitiu.

    Preu: 15 euros. Cal fer inscripció

     

    De 12 a 14.30h EL REBOST DELS SENTITS El Masnou

    Degustació de vins del celler Can Roda

    Degustació dels vins So de Masia Can Roda Pansa Blanca i Negre Jove Merlot. A càrrec d’Enric Espinosa.

    Gratuït.

     

    12.30h CELLER ALELLA VINÍCOLA Alella

    Visita guiada i tast d’escumosos

    Visita guiada al celler modernista Alella Vinícola i tast comentat de tres vins escumosos marfil.

    Preu: 10 euros

     

    18h CAN LLEONART Alella

    Taula rodona: El paper de la DO Alella en el panorama del vi català

    Taula rodona d’especialistes en vi català per analitzar la situació de la DO Alella i conèixer el paper que juga en el panorama del país quan el vi català viu el seu millor moment. Amb Jordi Bort, Director General de l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi). Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia de Vins de Catalunya. Joan Nebot, director de vadevi.cat i creador dels premis Vinari dels vins catalans. Sergi Cortés, director de la revista Cupatges. Taula moderada per Òscar Pallarès, redactor en cap de la revista Papers de vi.

    Gratuït.

     

    18h MASIA CAN BOQUET Vilassar de Dalt

    Impro: Ferran Savall & Judit Neddermann, música i vi

    Els dos cantants i compositors catalans presenten una suggerent proposta de concert; un concert a duo on s’intercalen composicions d’ambdós músics amb cançons tradicionals i de la mediterrània. El concert es complementarà amb una degustació de dos vins del celler Bouquet d’Alella.

    Preu: 4 euro (inclou degustació). Més informació: museu@vilassardedalt.cat

     

    21h LA FONDA DEL CASAL Argentona

    Sopar amb jazz en directe

    Sopar i concert de jazz amb Blai Masó duet a la terrassa de La Fonda. Menú: Amanida de favetes, pinyons i pernil ibèric amb menta, o sopa de meló amb encenalls cruixents de pernil ibèric. Bacallà gratinat amb musselina d’all, o peu de porc desossat i farcit amb carn picada i trompetes de la mort. Bescuit cremat. Vi AA Pansa Blanca (Alta Alella).

    Preu: 25 euros. Cal fer reserva.

     

    21h RESTAURANT SANT MIQUEL Vallromanes

    Menú degustació “La Pansa Blanca de Raventós d’Alella i Parxet”

    Sopar-maridatge de sis plats amb sis vins i caves elaborats amb la varietat Pansa Blanca. Josep Maria Sánchez Rabassa, responsable del restaurant, explicarà els plats als comensals i Ramon Raventós, propietari del celler, explicarà les característiques de cadascun dels vins.

    Preu: 49,50 euros. Cal fer reserva.

     

    DIUMENGE 4 D’OCTUBRE

    10h CAN MAGAROLA Alella

    I Cursa DO Alella

    Cursa de 10 quilòmetres per gaudir dels fantàstics paisatges de la Vall de Rials, degustar bons vins i passar una bona estona fent esport. Una cursa ideal per fer en grup i al ritme (caminant o corrent) que et permeti viure un dia diferent entre vinyes i vins. Sortida des de Can Magarola, seu del Consell Regulador de la DO Alella i arribada a l'INS Alella, on s'imparteix el Grau Superior de Màrqueting del vi. 

    Preu: 8 euros. Cal fer inscripció a doalella@doalella.org

     

    10.30h

    CAN MANYÉ Alella

    Taller infantil d’aromes

    L’olfacte és el sentit principal que ens permet apreciar un bon vi. Taller per als més petits que, com si fos un joc, estimularà la canalla a fer servir el nas per descobrir les olors de les fruites alhora que aprenen com és una vinya. A càrrec de la tastadora ITQI i pedagoga, Eli Vidal, i amb la coordinació de la sommelier Rosa Vila.

    Preu: 3 euros. Cal fer inscripció.

     

     

    11h CELLERS ALTRABANDA I CAN RODA Martorelles / Santa Maria de Martorelles

    Visita als cellers Altrabanda i Can Roda

    Visita a les instal·lacions del celler Altrabanda per, a continuació, desplaçar-se fins a Santa Maria per visitar el celler Can Roda. Inclou tast de vins d’ambdós cellers.

    Gratuït. Cal fer reserva.

     

    11h CELLER ALTA ALELLA Alella

    Visita infantil teatralitzada: El Raïm Inquiet

    Visita teatralitzada a les vinyes i el celler perquè els més menuts de la casa coneguin el procés d’elaboració del vi tot resseguint la història que explica el conte El Raïm Inquiet, d’Elisenda Guiu. Final de l’activitat amb tast de vins per als pares i tast de mostos per als petits.

    Preu: 10 euros. Cal fer inscripció.

     

  • Més informació

Agenda d'activitats setembre Alella

  • Del 07/09/2015 al 10/10/2015

  • Dijous 10 de setembre

    20h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

    Club de lectura amb la lectura Temps d’estiu de J. M. Coetzee.

    Organitza: Ajuntament d’Alella

     

    Divendres 11 de setembre

    11h Plaça de Can Lleonart

    Diada de l’Onze de Setembre. Ofrena floral i cantada dels Segadors.

    Organitza: Ajuntament d’Alella

     

    Diumenge 13 de setembre

    10 h Plantada de Gegants

    23a trobada de colles geganteres. Amb la participació dels gegants dels municipis d’Alella, Cabrils, Dosrius, El Masnou, Gegants de l’Agrupacio de Colles Geganteres de Catalunya, La Llacuna, Les Borges Blanques, Palafolls, Perpinyà, Port de la Selva, Premia de Dalt, Sant Andreu de Palomar, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Fost de Campsentelles, Sant Joan Despí, Teià i Tordera.

    Lloc: Avinguda de Sant Josep de Calassanç (Passeig de la Riera Coma Clara)

     

    12 h Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella

    Recorregut: Avinguda de Sant Josep de Calassanç, Les Heures, Torrent Vallbona, Santa Eulàlia, Balmes, Plaça de l’Església, Rector Desplà, Plaça de l’Ajuntament, Empedrat del Marxant, Rambla d’Àngel Guimerà (per la calçada), Plaça dels Germans Lleonart, Riera Principal i final a la Plaça d’Antoni Pujadas.

     

     

     

    Del 18 de setembre al 4 d’octubre

    VI Setmana del Vi DO Alella

    Més informació a http://www.doalella.cat/

    Organitza: Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella

     

    Divendres 18 de setembre

    De 17 a 20h Plaça de l’Ajuntament

    Festa de la Fundació Tutelar Santa Clara. Berenar per a tothom, trabucaires, timbalers, diables i molta música. Per finalitzar una fideuada i moltes sorpreses més! Per als més petits hi haurà un castell inflable, taller de pintar cares i xocolatada! Si vols col·laborar amb nosaltres t’obsequiarem amb la samarreta dels voluntaris.

    Organitza: Fundació Tutelar Santa Clara

     

    Dissabte 19 de setembre

    De 18 a 20h Antigues Escoles Fabra

    Inscripcions del nou curs 2015-2016, per antics usuaris de l’Esplai Guaita’l.

    Organitza: Esplai Guaita’l

     

    Diumenge 20 de setembre

    De 18 a 20h Antigues Escoles Fabra

    Inscripcions del nou curs 2015-2016, per nous usuaris de l’Esplai Guaita’l.

    Organitza: Esplai Guaita’l

     

    Diumenge 20 de setembre

    10.30h Oficina de Turisme

    Passejada pel Parc des d’Alella.  Anem a fer un glop!(Fonts d'Alella)

    Anem a “la descoberta”, amb els més petits, de les fonts que es troben en el
    recorregut. Parlarem dels aqüífers, de la importància de l'aigua, del seu aprofitament, de la localització de les fonts, del relleu i la vegetació ... Farem una parada a la font de l'Esquerda per esmorzar. Allà explicarem llegendes de dones d'aigua i d'éssers màgics relacionats amb aquests entorns. Més informació i inscripcions a l'Oficina de Turisme oficinadeturisme@alella.cat 

    Organitza: Ajuntament d’Alella

     

    Dissabte 26 de setembre

    05h Vinya testimonial de Can Magarola

    Enotast. Verema nocturna i esmorzar de verema. Tast de Pansa Blanca i Muscat (Can Roda) i Parvus (Alta Alella) amb arengades, pa, olives, raïm i botifarra. (oficinadeturisme@alella.cat).

    Organitza: Ajuntament d’Alella

     

    10.30h Oficina de Turisme

    Personatges de 1714. Visita temàtica a l’itinerari “Alella, 1.000 anys d’història”

    Una passejada pel centre urbà, plena d’encant i història.  Grups concertats i altres idiomes: per a grups concertats de més de 10 persones o grups de castellà, anglès o francès, sol·liciteu informació i reserves a l'Oficina de Turisme. Preu: 4,50 euros, 3 euros infants de 4 a 12 anys, jubilats, aturats, parelles lingüístiques i grups. Més informació i inscripcions a l'Oficina de Turisme oficinadeturisme@alella.cat 

    Organitza: Ajuntament d’Alella

     

    De 12.30 a 14h Oficina de Turisme
    Mostast. Taller d’enologia per infants. Taller de gustos: dolç, àcid, salat i amarg. Taller didàctic, dirigit per una pedagoga i adreçat a infants de 4 a 12 anys amb jocs, manualitats i molta diversió! Cal inscripció prèvia ja que l'aforament està limitat a 15 places. Preu: 3 euros.

    Organitza: Ajuntament d’Alella

     

    Diumenge 27 de setembre

    10h Institut d’Alella

    Passejada pel Parc de la Serralada Litoral. VINYES VERDES VORA EL MAR.

    Durada: 3 hores

    Descripció: El paisatge està en constant evolució i els canvis vinculats a l'economia d'un territori en són una causa important. La passejada per les vinyes permetrà copsar la recuperació agrícola del Baix Maresme i alhora redescobrir les empremtes del passat.

    Recorregut: Institut d'Alella- Celler Roura- Fons de Rials- Turó del Pi- Institut d'Alella. Distància: 4,5 km Desnivell: 100 m

    Més informació i inscripcions oficinadeturisme@alella.cat  i www.alella.cat/turisme

    Organitza: Consorci del Parc de la Serralada Litoral.

     

    Dimarts 29 de setembre

    17.30h Biblioteca Ferrer i Guàrdia

    L’hora del conte. “Corrúpies: tradició i llegenda”. A càrrec de Pancraç Farell, un mestre artesà conegut popularment com  “El Senyor Corrúpies”. D’un tros d’argila tendra ens sortirà figures marcades per línies o senyals que ell ens interpretarà i ens decorarà.

    Organitza: Ajuntament d’Alella

     

    Diumenge 4 d’octubre

    9.30h Ajuntament de Montornès del Vallès

    Passejada pel Parc de la Serralada Litoral. Guaites de la Via Augusta i el Camí Ral

    A totes les èpoques els humans han hagut de disposar de punts enlairats per controlar el territori. Els romans ho feien des de la muntanya de les Tres Creus. Al segle XIX el telègraf òptic requeria d’emplaçaments dominants. Avui ens serveixen per copsar el paisatge global. Recorregut: Ajuntament- Muntanya de la Tres Cres- Assentament romà de Mons Observants- Riu Mogent- El Telègraf- Ajuntament. Distància: 6 km. Desnivell: 150.

    Més informació i inscripcions oficinadeturisme@alella.cat  i www.alella.cat/turisme

    Organitza: Consorci del Parc de la Serralada Litoral.

     

    10h Plaça de l’Ajuntament

    2a Fira de professionals i el comerç d’Alella.

    Organitza: Alella Negocis

     

  • Més informació

Promocionem de forma correcta i efectiva l'enoturisme català?

  • Del 18/09/2015 al 05/11/2015

  •  

    ​​ Promocionem de forma correcta i efectiva l'enoturisme català?


    La quarta edició d’aquesta jornada sobre enoturisme tindrà lloc a Alella, on s’abordarà l’enoturisme des de la vessant més promocional, a través del màrqueting i la comunicació.
     
    No pots faltar a:

    A la capital de la D.O Alella, el 5 de novembre.
     
    Interessant 
    JORNADA sobre ENOTURISME dirigida a professionals i organitzada per FIVIN amb col·laboració de la Diputació de Barcelona.
     
    En breu, rebreu el programa de la jornada.
    Per a més informació o inscripcions, contacteu amb:

     
    FIVIN
    fivin@fivin.org
    T. 93 890 45 45

  • Més informació