ARRÒS AL FORN O “passejat”

ARRÒS AL FORN O “passejat”

S’acosten les festes nadalenques i cal començar a pensar receptes per als nostres convidats… Què us sembla aquest arròs “passejat” que ens recomanen des del restaurant l’Arrosseria de Xàtiva? Nosaltres us recomanem maridar-lo amb  un vi negre català amb cos com ara el PARATÓ SAMSÓ 2011. Animeu-vos a fer-lo i BON PROFIT! INGREDIENTS PER A 6 [...]

Seguir llegint

Disset Graus: “És l’hora que el vi català tingui molts espais a Barcelona”

Disset Graus: “És l’hora que el vi català tingui molts espais a Barcelona”

El Disset Graus és un bar especialitzat en vins provinent d’una tradició familiar de 40 anys en el món de la gastronomia. Els clients que s’apropin al Disset Graus, situat a l’emblemàtic barri del Born de Barcelona, descobriran una acurada decoració i un ambient ideal per gaudir de les novetats de la seva carta gastronòmica [...]

Seguir llegint

Marta Domènech, gerent de l’Hotel-Hostal Sport: “La riquesa de Catalunya com a destinació del vi és brutal i hem d’ensenyar-la”

Marta Domènech, gerent de l’Hotel-Hostal Sport: “La riquesa de Catalunya com a destinació del vi és brutal i hem d’ensenyar-la”

L’Hotel-Hostal Sport és un establiment amb més de 90 anys d’història situat al bell mig de Falset, al Priorat, una de les comarques amb més encant i personalitat del territori català que opta a esdevenir Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. En els últims anys, a l’Sport s’han dedicat amb molt d’esforç a fomentar [...]

Seguir llegint

Malviatge: “Oferim una mirada sincera, desacomplexada, sentimental i divertida del sector vitivinícola”

Malviatge: “Oferim una mirada sincera, desacomplexada, sentimental i divertida del sector vitivinícola”

En Josep M. Galimany -en Gali- i la La Rosa Sadurní són els autors del bloc MalVIatge, reconegut com a millor bloc vitivinícola en aquesta edició del Concurs BlocDOCat que organitza la DO Catalunya. A MalVIatge, aquesta  parella penedesenca comparteix les seves experiències vitivinícoles i les seves escapades enoturístiques. Com ells mateixos expliquen, Malviatge és un bloc [...]

Seguir llegint

Estofat de llaminera i syrah

Estofat de llaminera i syrah

L’amic Jordi Beumala, autor del bloc ‘Tot és bo el que l’olla cou’, ha volgut compartir amb nosaltres aquesta deliciosa recepta amb vi: Estofat de llaminera i syrah. Assegura que és una recepta que promet… Ingredients senzills, preparació prèvia i cocció lenta. Ingredients: 600 gr de llaminera de porc (en funció de la peça adapteu les proporcions) [...]

Seguir llegint

Civet de porc senglar

Estrenem la secció RECEPTES AMB VI amb aquesta recepta que ens ha enviat l’Àngela Llop i que, com en molts plats de caça,  té el vi negre com a ingredient indispensable… Tasteu-la! Un plat contundent,  ideal per aquests dies de fred… Ingredients: 1 kg – Porc senglar tallat a trossos 2 – Cebes tallades a [...]

Seguir llegint

Escudella, el millor plat català. Amb quin vi l’acompanyaríeu?

Escudella, el millor plat català. Amb quin vi l’acompanyaríeu?

Amb motiu de la publicació del seu número 150, la revista Cuina ha organitzat un concurs per escollir el millor plat català. Per això, van demanar als seus lectors que votessin, a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #millorplatcatalà, quin era el seu plat català preferit. Els tres plats finalistes van ser el fricandó, [...]

Seguir llegint

Suso Ciragas, creador dels Wineys: “Els Wineys han creat un món nou al vi aportant senzillesa i diversió”

Suso Ciragas, creador dels Wineys: “Els Wineys han creat un món nou al vi aportant senzillesa i diversió”

Els Wineys són les mascotes del vi i tenen com a objectiu donar una visió diferent i desenfadada del sector vitivinícola.. Es tracta d’uns personatges creats a partir de les diverses varietats de raïm -com ara el chardonnay, el tempranillo o el macabeu-, amb un disseny simpàtic i divertit, on cada varietat adopta la seva [...]

Seguir llegint

Joan Gil, secretari general de l’AVC: “Cada cop es dóna més importància a que els restaurants siguin sensibles i ofereixin una selecta gamma de vins catalans”

Joan Gil, secretari general de l’AVC: “Cada cop es dóna més importància a que els restaurants siguin sensibles i ofereixin una selecta gamma de vins catalans”

CARTAVI és un concurs organitzat per l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de distingir els restaurants de Catalunya que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins catalans. La voluntat d’aquests guardorns és la de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el [...]

Seguir llegint

Ramon Francàs:  “El vi a Catalunya anhelava un gran concurs i una gran gala que sumés tot el sector”

Ramon Francàs: “El vi a Catalunya anhelava un gran concurs i una gran gala que sumés tot el sector”

El periodista vilanoví ha presidit el jurat dels Premis Vinari “Hem de consumir vins catalans perquè són realment bons”. Així de clar ho té en Ramon Francàs, periodista expert en el sector vitivinícola de llarga trajectòria i president del Jurat dels primres premis Vinari, que divendres van reconèixer els millors vins catalans. Francàs s’ha mostrat [...]

Seguir llegint